For corporate info click here

Framtidsboende med stadsmänniskan i centrum

pressmeddelande 2015-10-05 08:00

Vad innebär urbanisering och digitalisering för det framtida boendet? De frågorna ställs på sin spets i JMs första bostadskvarter i Södra centrum i Göteborg. Här tas ett nytt steg mot att anpassa boendet till hushållens levnadsvanor, med funktioner som trådlös ljudanläggning i badrum, lägenhetsförråd bredvid bostaden och låsbara cykelboxar.

På platsen som en gång var Willys parkering vid Mölndalsvägen pågår ett intensivt förändringsarbete. JM och Skanska kommer att förtäta området genom att göra plats för 600 nya bostäder, kaféer, restauranger och butiker.

– Här bygger vi för stadsmänniskor och lägger in funktioner i boendet som gör livet bekvämare. Bland annat har vi placerat lägenhetsförråden direkt i anslutning till bostaden säger Henrik Sjölin, projektledare på JM. Enligt våra undersökningar är det förvaring som står högst på våra kunders önskelista och nu skapar vi nya möjligheter för det. Ett annat exempel är att underlätta för stans växande skara cyklister. Förutom plats för underhåll och skötsel erbjuds de boende att hyra låsbara cykelboxar för säkrare förvaring av cykeln.

JMs första kvarter Light Factory blir ett konceptboende på 10 våningar med fokus på belysning, inredning och sociala mötesplatser. Här finns plats för 234 bostäder om 1-5 rok. Försäljning påbörjas under oktober 2015.

– Modern design kräver modern teknologi. Alla badrum får en trådlös ljudanläggning. I loungerna kommer det att finnas trådlöst nätverk, rejäla soffgrupper och kaffemaskin. Vi försöker bemöta det växande intresset för umgänge utanför den egna bostaden, säger Anna Dahl, inredningsansvarig på JM.

I Light Factorys entréplan finns totalt 1 000 kvm yta för verksamhetslokaler.

– Café med nybakat bröd, kvalitativ kvartersrestaurang med take away, kemtvätt och cykelverkstad är exempel på sådant vi tror fungerar, men vi planerar att låta de boende komma med önskemål. Det är viktigt för oss att utbudet lyfter området, säger Henrik Sjölin.

JM är en av Nordens ledande projektutvecklare av bostäder och bostadsområden. Verksamheten är fokuserad på nyproduktion av bostäder i attraktiva lägen med tyngdpunkt på expansiva storstadsområden och universitetsorter i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Belgien. Vi arbetar också med projektutveckling av kommersiella lokaler samt entreprenadverksamhet, huvudsakligen i Storstockholmsområdet. JM ska i all verksamhet främja ett långsiktigt kvalitets- och miljöarbete. Vi omsätter cirka 15 miljarder kronor och har cirka 2 300 medarbetare. JM AB är ett publikt bolag noterat på NASDAQ Stockholm, segmentet Large Cap.

Jämför bostäder