For corporate info click here

Första lågenergihusen i Gyllins trädgård

pressmeddelande 2010-11-15 08:05

Nu sätter JM spaden i jorden för de första lågenergihusen i Gyllins Trädgård i Malmö. Det handlar om 36 friliggande villor om vardera 131 kvm som utrustats med bland annat bättre isolerade väggar, energieffektiva fönster och värmeåtervinning.

- Vi har märkt av ett stort intresse från bland annat barnfamiljer, berättar Rasmus Edlund, biträdande projektledare. Det är förstås läget – nära stan men ändå naturnära – som lockar. I december släpper vi etapp två till försäljning.

Husen, som ligger i kvarteret Madicken, uppförs enligt JMs standard för lågenergihus och har fasader i tegel som glänser i brunröda nyanser och ljusgrå träpanel. Husen är i två hela plan med fem rum och kök fördelade på 131 kvm.

Kvarteret Madicken, tio minuter från Malmö city, ligger naturskönt inbäddat mellan en ridå av rödekar och Gyllins Trädgårds stora naturpark. Området tillhör den gröna stadsdelen Husie. Inflyttning beräknas ske under hösten/vintern 2011.

Igår, söndagen den 14 november, togs första spadtaget för den första etappen med 18 hus. Under våren påbörjas ytterliggare 18 hus.

 

Utskick av pressmeddelande angående första spadtag sker selektivt och ska inte förväxlas med den rapportering om JMs samtliga produktionsstarter som sker kvartalsvis och som rapporteras i respektive kvartalsrapport.

Jämför bostäder