For corporate info click here

Byggstart för Lunds första klimatsmarta JM-hus

pressmeddelande 2008-12-09 12:09

Idag sätter JM spaden i jorden för sjutton klimatsmarta hus i det populära området Östra Torn i Lund. Med bland annat bättre isolerade väggar och fönster och med värmeåtervinning som standard sänks energianvändningen med minst 35 %.

- Intresset från Lundaborna för Östra Torn är stort. Det är framför allt läget och den vackra utsikten som lockar, förklarar Anna Hultén, försäljningschef. Samtliga hus i den första etappen är redan bokade eller reserverade och nu säljstartar vi ytterligare fem.

Projektet, som heter Terrasshusen, lockar främst yngre barnfamiljer som vill ha nära till både naturen och de företagsområden som ligger i nordöstra Lund. Det är en miljömedveten kundgrupp som ställer höga krav på sitt boende. Husen påminner om engelska gathus och är byggda i mörkt tegel och ljusa snickerier.

- Tillsammans med våra projekt Lund Väster och Hjärup i Staffanstorp har vi på kort tid projektstartat inte mindre än 119 bostäder i regionen, vilket känns glädjande med tanke på den i övrigt avvaktande marknad som råder.

Högupplösta bilder på JMs klimatsmarta hus samt från de tre bostadsområdena Östra Torn, Lund Väster och Hjärup finns att ladda ner på www.jm.se

Jämför bostäder