For corporate info click here

Byggstart för kv. Armborstet 2 i Älvsjö Centrum

pressmeddelande 2006-12-01 13:32

Idag markerade Stockholm stads finansborgarråd Kristina Axén Olin (m) tillsammans Seniorgårdens VD Birgitta Seman och Per Johansson, regionchef JM, byggstarten av 78 lägenheter i Älvsjö Centrum.

Kv. Armborstet uppförs av JM tillsammans med Seniorgården och omfattar 78 lägenheter, varav 37 stycken är reserverade för seniorer 55+. Runt en gemensam gård placeras fyra hus med bostäder och under gården byggs ett garage.

– Det känns väldigt bra att äntligen komma igång med byggandet i Älvsjö Centrum. Området har en trevlig småstadskaraktär med skogar och grönområden runt hörnet. Detta i kombination med de mycket goda kommunikationer som finns i området, gör det till ett oslagbart läge, säger Birgitta Seman, VD på Seniorgården.

– Det är oerhört roligt att JM tillsammans med Seniorgården är först ut i denna stora upprustning av Älvsjö centrum som Stockholms stad initierat. Det är redan nu ett populärt område och jag är övertygad om att det kommer att växa till en ännu mer modern och levande stadsdel allt eftersom byggandet kommer igång, säger Per Johansson, regionchef på JM.

– Det känns roligt att få ta det första spadtaget i förnyelsen av Älvsjö centrum. Det är en viktig upprustning som nu kommer att ske och det är extra glädjande att så många nya bostäder kommer att byggas i området, säger finansborgarrådet Kristina Axén Olin (m).

Kort fakta om Kv. Armborstet
• Fyra hus om 78 lägenheter, varav 37 stycken reserverade för seniorer 55+.
• Lägenheterna är på mellan ett till fem rum och kök, 40-120 kvm.
• Garageplatser finns under husen.
• Försäljning av de nya bostäderna pågår och inflyttning beräknas från våren 2008.

Ett par hundra meter bort finns pendeltågstation och flertalet bussförbindelser. I Älvsjö centrum finns också post, bank, apotek, vårdcentral, livsmedelsbutiker och restauranger.

Läs mer om kv. Armborstet och Älvsjö Centrum på JMs respektive Seniorgårdens webbplats: www.jm.se alt. www.seniorgarden.se

Jämför bostäder