For corporate info click here

Sveriges bästa bostadshus finns i Göteborg

pressmeddelande 2005-11-11 16:22

Det anser Sveriges Arkitekter som idag delar ut årets Bostadspris till JM och KUB Arkitekter för bostadsområdet Godhemsberget i Göteborg. ”Det var kärlek vid första ögonkastet” säger Anders Johansson på JM, om det förslag som KUB presenterade. Priset får man för bland annat genomtänkta planlösningar och en arkitektur med karaktär.

- Jag är förstås stolt och glad, säger Anders Johansson, produktionschef på JM. Men vårt mål är ju inte i första hand att vinna fina priser utan att bygga bra hus som människor kan trivas i.

Godhemsberget har snabbt blivit populärt; samtliga lägenheter var slutsålda långt innan husen var klara. Förklaringen är dels läget – husen ligger centralt på randen till Slottsskogen med utsikt över Majorna och älvstranden. Dels handlar det om en spännande arkitektur och öppna, genomarbetade planlösningar med en egen atmosfär. Husen prisas av juryn för sin spännande arkitektur och karaktär.

För juryns motivering i sin helhet, högupplösta bilder samt information om Sveriges Arkitekters Bostadspris se www.arkitekt.se/press

Fakta om Godhemsberget:
Godhemsberget består av tre hus med sammanlagt 73 bostadsrätter. Lägenheterna är fördelade på 1-5 rum och kök. Området ligger i hörnet av Ekedalsgatan och Såggatan, mitt emot Majvallen och en av infarterna till Slottsskogen. Ljus och rymd präglar bostäderna som har öppna planlösningar. Det naturliga sambandet mellan inne- och utemiljön uppnås genom stora balkonger och generösa fönsterpartier. De flesta av lägenheterna har strålande utsikt över Majorna och älvstranden.

Jämför bostäder