For corporate info click here

JM spränger för äldre i Örgryte

pressmeddelande 2005-11-18 12:15

JM märker av ett ökat tryck på bostäder för äldre i centrala Göteborg. Idag sker första sprängningen i samband med byggandet av Villa Kärralund – ett modernt boende särskilt anpassat för målgruppen 55+ i centrala Örgryte. På rekordkort tid, innan husen har börjat byggas, har 16 av totalt 18 lägenheter sålts.

- Äldre par ställer allt högre krav på boendekvaliteten. De nöjer sig inte med vad som helst utan vill ha ett modernt och bekvämt boende med närhet till kommunikationer och kulturliv, säger Ulrika Davidsson, projektledare på JM.

För de som flyttar till Villa Kärralund har det stora intresset i första hand handlat om läget – nära Delsjöområdet med promenadstråk, parker och golf, men ändå bara tio minuter till centrala Göteborg.

Det nya området, som ligger i centrala Örgryte, kommer att bestå av två fyravåningars punkthus i funkisstil med vardera nio lägenheter. Lägenheterna är särskilt anpassade för målgruppen 55+. Bland annat handlar det om tröskelfria rum, inbyggnadsugn och rymliga badrum som standard. Lägenheterna, alla 3:or eller 4:or, är mellan 130 m2 och 86 m2 stora.

Byggstarten i dag markerades med ett första sprängskott. Vid invigningen deltog representanter för de boende samt från stadsbyggnadskontoret.

Jämför bostäder