For corporate info click here

Studenter flyttar in i Alphyddan i Nacka

nyhet 2018-08-28 09:15

Nu är JMs första studentbostäder i Alphyddan i Sickla klara för tillträde. 93 studentlägenheter i ett 16 våningar högt hus med takterrass. Alla bostäder är uthyrda genom Stockholms bostadsförmedling.

Social hållbarhet och att skapa en ökad integration bland de boende har varit en central fråga, vilket resulterat i en gemensam takterrass, särskilda studieplatser och en lounge. Digitala tjänster som rör såväl fastigheten men också studenternas möjlighet till utökad delningsekonomi och bilpool har prioriterats. Lägenhetsfördelningen är om 1-4 rok, där de större "kompislägenheterna" har tre sovrum och gemensamt kök/vardagsrum. Yteffektiva bostäder med bredband via fiber 700 Mbit/s ska göra studielivet enkelt.

Studentbostäderna är för JM ett led i arbetet att i större utsträckning möta samhällets behov av olika bostäder. Alphyddan är ett ytterligare exempel på JMs vision att bygga höga hus i en växande storstad med allt högre densitet. Det är ett spännande projekt som visar på att det går att producera bostäder snabbt, den färgsprakande fastigheten är ett prefabricerat punkthus drygt 50 meter högt.

I samarbete med ETTELVA Arkitekter vann JM Nacka kommuns tävling om studentbostäder i området Sickla. JM Projektet påbörjades vintern 2017 och de första studenterna flyttar in i september 2018. JM kommer förvalta huset i egen regi.

Jämför bostäder