For corporate info click here

Nu har JM tagit första spadtaget för studentbostäder

nyhet 2017-02-16 14:20

Torsdag 16 februari togs första spadtaget för JMs 93 studentbostäder på Alphyddan i Sickla, Nacka. Här kommer ett 50 meter högt hus om 16 våningar, med färgsprakande fasad, resas och bli studentboende redan från 2018.

Det officiella spadtaget för Alphyddan studentbostäder togs den 16 februari av kommunalrådet i Nacka kommun och Johan Skoglund VD och koncernchef för JM AB. I det "digitala spadtaget" sprängdes berget på den stora skärmen i bakgrunden, på platsen där huset ska byggas.

Merparten av de yteffektiva studentbostäderna i Alphyddan kommer vara ett rum och kök om 24 eller 28 kvadratmeter. Utöver denna lägenhetstyp kommer det även finnas ett antal större bostäder med tre sovrum och ett gemensamt kök. Dessa kallas kompislägenheter och är på 65 kvadratmeter. Flera av bostäderna har balkong.

Huset får en gemensam takterrass och på översta våningsplanet inreds ett studierum med fasta arbetsplatser. Entréplanet inrymmer tvättstuga, cykelförråd, lägenhetsförråd och en lounge där studenterna kan mötas. Social hållbarhet har varit en central fråga under hela planeringen. Målbilden är att skapa en ökad integration bland de boende. JM kommer också erbjuda bilpool med minst två bilar som finns tillgängliga inom fastigheten.

Som ett led i JMs arbete mot ökad digitalisering utrustas entrén med digital informationstavla och digitala postboxar. Fastigheten får bredband via fiber, alla lägenheter kommer ha trådlöst internet likaså de gemensamma utrymmena i entré och på terrassplan.

Studentbostäderna är ett led i JMs arbete mot ett mer kundanpassat erbjudande som i större utsträckning möter samhällets behov av olika bostäder.

Alphyddan ses som en start av JMs projektutveckling av studentbostäder. JM vill utveckla projekt som möter det behov som samhället efterfrågar.

Huset är ritat av ETTELVA Arkitekter. De 93 studentbostäderna kommer vara klara för inflyttning under kvartal två och tre 2018. Lägenheterna förmedlas via Stockholms bostadsförmedling.

Alphyddan studentbostäder

Alphyddan studentbostäder

Jämför bostäder