For corporate info click here

JM bygger 137 hyresrätter i Bredäng

nyhet 2017-11-22 17:49

Vid Vita Liljans väg i Bredäng bygger JM Hyresbostäder 137 hyresrätter i projekt Alba Lilium. Den 22 november togs det första symboliska spadtaget i samarbete med Stockholm stad och Mitt 127.

Spadtaget togs med bandklippning efter en basketutmaning mellan Johan Skoglund, VD på JM AB, Karin Ahlzén, projektchef Fokus Skärholmen på Stadsledningskontoret för Stockholms stad, och Aseffa Hailu, grundare av Mitt 127. Aseffa Hailu klippte bandet efter att ha vunnit basketutmaningen. På plats fanns även en mellanstadieklass från en skola i området.

Alba Lilium ligger mindre än tio minuters promenad från Bredäng Centrum där det finns tunnelbana, mataffär och bibliotek med mera. Lägenheterna varierar från ett till fyra rum och kök och fördelas på sex trapphus i tre lamellhus som blir fem till sju våningar höga. Samtliga bostäder förmedlas via Stockholms bostadsförmedling.

Alla lägenheter har uteplats eller balkong. Lägenheterna håller hög standard med kakel och klinker i badrum, klinker i hall och ekparkett i resten av bostaden. Ett garage med parkeringsplatser för uthyrning byggs i anslutning till ett av husen, och utrymmen för cykelparkering finns i alla husen. Husen får två gemensamma gårdar med sittplatser och lekytor.

Produktionsstart är november 2017 och inflyttning beräknas ske under 2019.

JM AB har för närvarande 553 hyresbostäder i produktion.

Mitt 127 är samlingsnamnet för fyra förebyggande projekt som tillsammans bildar ett preventionsprogram. Detta preventionsprogram erbjuder ungdomar i Skärholmen möjlighet att förändra sin sociala omgivning genom delaktighet och inkludering. Den röda tråden mellan de olika projekten är delaktighet, samverkan, utveckling och gemenskap.

 

Spadtag för Alba Lilium

Jämför bostäder