JM does not take responsibility for the translation

Nordic Hotel

JM har byggt Nordic Hotel som är ett av Stockholms större hotell med totalt 542 rum. Hotellet består av två delar, Nordic Sea och Nordic Light.

Att bygga Stockholms största hotell mitt inne i den täta kärnan ansågs som en stor utmaning. Med en lång erfarenhet av fastighetsutveckling kunde JM skapa de ytor som krävdes för de två hotellen. Hotellen upprättades mitt i Stockholms city intill centralstationen, vilket ger dem ett utmärkt läge för både turister och affärsresenärer. JM föreslog att platsen mellan de två hotellen skulle döpas om till Vasaplan för att få ett internationellt gångbart namn. Därmed hade Vasaplan skapats.

Nordic Light

Vasahuset, Kortbyrån 17, byggdes för att skapa lokaler till Morgon-Tidningen och Aftontidningen. Huset skulle bli Europas modernaste tidningshus, där det redaktionella arbetet skulle utföras i högdelen och tryckeriet skulle finnas i lågdelen. Vid invigningen år 1961 hade tidningarna försvunnit och lokalerna anpassades istället för kontorsverksamhet. När JM senare skulle bygga designhotellet Nordic Light skapades en tillbyggnad ovanpå den låga delen av Kortbyrån. Därmed kunde ett hål i stadsbilden fyllas igen och skapade den innerstadskänsla som tidigare saknats på Vasaplan.

Nordic Sea

I fastigheten Pennfäktaren 10 byggdes Nordic Sea som skulle vara ett hotell med havskänsla. I byggnaden fanns tidigare Norrmalmspolisen som hade kontorslokaler och 42 celler i den del där hotellet skulle byggas. I samarbete med Jukkasjärvi ishotell har en "Icebar" inretts vid hotellets entré. Baren har blivit en stor turistattraktion och ett populärt inneställe i Stockholms krogliv.

Jämför bostäder