JM does not take responsibility for the translation
”Det är kärlek på en helt annan nivå”

”Det är kärlek på en helt annan nivå”

När två blev tre. Välkommen hem till nyblivna föräldrarna Masha och Payam och deras dotter Ariana i Uppsala.

2019-03-20


"Vi kom hem från BB på nyårsafton. Jag minns det som surrealistiskt. Även fast jag burit på henne i nio månader – att komma hem med ett barn som är ditt, som du får behålla, det var overkligt. Min familj från Göteborg och Payans familj som bor här i Uppsala var alla hemma hos oss. Maten stod serverad. Det var otroligt mycket kärlek i hemmet den kvällen.

Ariana växer så det knakar. I dag är ett år och två månader. Hon har precis börjat på dagis här i området. Nu börjar ett nytt spännande kapitel i hennes liv.

Innan Ariana kom gjorde vi om gästrummet till barnrum. Vi inredde med fina barnmöbler och leksaker, men det viktigaste var att frigöra yta för lek. Det har verkligen blivit hennes rum nu – hon älskar det. Om man sliter blicken från henne i tre sekunder så har hon krupit bort till sitt rum. Nästa projekt är en bokhylla. Hon älskar böcker. Nalle Puh är favoriten.

Livet med Ariana är underbart. Men att bli förälder är ansträngande på ett sätt man inte riktigt kan föreställa sig. Men du lär dig så otroligt mycket om dig själv och ditt barn. Det är kärlek på en helt annan nivå. Payan tycker likadant. Adriana är hans lilla ögonsten. Jag tror bara att han önskar att han fick sova lite mer.

Vi trivs väldigt bra här i Uppsala. Det är en stor välplanerad lägenhet med nära till allt. Just nu ser vi fram emot våren. Ariana är i den åldern när hon kan njuta av parkerna. Snart kan man vara ute utan tio lager kläder – och så får vi inviga våra två balkonger.

Man får släppa tanken av att ha ett skinande rent hem. Det ligger lite falukorv här och var. Det är ett råd till er som väntar ert första barn– köp inte så mycket nytt, ärv och låna istället. Skapa ett hem där ni känner er bekväma och kan slappna av. Det är här ni kommer att tillbringa mycket tid. Skapa ett hem du älskar. Som småbarnsförälder lär man sig att man inte kan kontrollera allt. Glöm måsten – beställ en pizza online om du inte orkar laga mat. Fokusera på det viktiga, att hjälpa varandra och njut av tiden när barnen är så här små. Och passa på att sov när du hittar en lucka."

Hemma hos
Relaterade artiklar

Jämför bostäder