JM does not take responsibility for the translation
”En plats jag har format efter mig själv.”

”En plats jag har format efter mig själv.”

Per utgick från sina många intressen när han inredde sin tvåa på Kungsholmen i Stockholm. Resultatet är ett hem som är en spegelbild av vem Per är. 

2018-09-17

"Hur ska jag beskriva min lägenhet? Den är mitt eget. En plats jag har satt min prägel på. Jag gillar att hitta på egna kreativa inredningslösningar och bygga saker –helst i trä. Jag har använt mig av compact living-koncept, jag kan bland annat fälla upp min säng på väggen, trots att lägenheten är ganska rymligt. Men jag behöver utrymmet till mina intressen. Sen har jag satt min prägel på väggar och textilier, med utmärkande färgval som grönt och orange.

Jag har alltid haft en praktisk sida. Min far var byggingenjör och jobbade med att rita hus. Under min uppväxt hjälpte jag till varje gång vi byggde ut huset. Jag har även byggt båtar, lådbilar och meckat med mopeder.

För mig har det alltid varit självklart att inreda efter mina intressen. I tidigare hem har jag tänkt på liknande sätt. Jag är uppvuxen i villa och är van vid stora utrymmen, med dedikerade rum för exempelvis musik. Men bor man i en tvåa på Kungsholmen i Stockholm har man inte lyxen med garage eller stor tomt – då får man tänka till lite!

Träning är viktigt. Jag har ett utrymme där jag kan utöva yoga och en chinsstång där jag tränar styrka. Sen har jag byggt min egen studio och hängt upp gitarrerna på väggarna. Att dansa salsa är ett annat intresse som ligger mig varmt om hjärtat. Under vissa tillfällen har jag flyttat ut soffan från vardagsrummet för att få plats för dans. Då har vi fått plats ganska många på dansgolvet.

Jag är dataingenjör i grunden, men har inte jobbat med det på snart tre år. Det har varit ett aktivt val. Istället har jag jobbat extra i skolan, som statist på filminspelningar och spelat mycket musik. Kärleken till musiken är något som vuxit sig starkare de senaste åren. Jag promenerar runt med min gitarr på gatorna och spelar för de som vill lyssna. Det ger mig inspiration – och är ett sätt för mig att utvecklas på ett personligt plan. Jag har nog alltid varit lite hämmad. Med musiken kan jag utmana mig själv!

Jag trivs väldigt bra i min lägenhet och i området runt Hornsbergs strand. Lägenheten känns verkligen som min, en plats jag har format efter mig själv."

 

Jag vill också inreda efter mina intressen
Hemma hos
Relaterade artiklar

Jämför bostäder