JM does not take responsibility for the translation
”Min lägenhet är ett underbart litet fågelbo!”

”Min lägenhet är ett underbart litet fågelbo!”

Forskaryrket skickar Gloria på resor jorden runt. Men lägenheten i Nacka är platsen hon känner sig som mest hemma. Här njuter hon av den vackra utsikten och sina senaste loppisfynd.

2018-06-15

"Jag är född i Chile i en liten by som heter Canela. Jag kom till Sverige som politisk flykting 1975. Jag hade fått ett stipendium att läsa sociologi i Polen. När kuppen ägde rum i Chile 1973 var jag i Polen, som under den tiden var socialistiskt. Jag ville inte vara kvar där. Så jag bestämde mig för att söka asyl i Sverige.

Jag kom till Göteborg. På arbetsförmedlingen ville de att jag skulle ta en svetsarkurs och ta jobb på Volvo. Men jag var ju sociologistudent och ville plugga vidare! Så jag lärde mig svenska så fort jag kunde, klarade en tenta och började läsa sociologi på Göteborgs universitet. Sen kom jag in på doktorandutbildningen här i Stockholm och doktorerade senare på Uppsala universitet.

Jag har rest väldigt mycket genom livet. Som forskare måste du jobba globalt. I min forskning har jag tittat på småskaligt fiske och hållbarhetsfrågor. Jag har rest i Vietnam, Sydafrika och Chile. Jag har även forskat om samernas rennäring. Jag har kämpat mig fram i den akademiska världen, och det har gått bra. Men bakom ligger det hårt jobb.

I november 2015 flyttade jag in i min lägenhet på Kvarnholmen. Åh, min lägenhet är ett underbart litet fågelbo! Jag är ensamstående nu när min son har flyttat ut. Min lägenhet är liten och behändig. Jag har allt jag behöver här. Sen har jag en fantastisk utsikt. Från min älskade balkong ser jag Stockholms inlopp, jag ser hela djurgården och ända bort till Lidingö. Jag njuter verkligen av utsikten.

För mig är inredning är en process utan slut – och det är en process som ger mig njutning. Jag älskar att fynda vackra saker på loppmarknader. Vissa kanske skulle påstå att min lägenhet är belamrad med prylar, men jag mår så bra av att dekorera och fixa. Jag älskar detaljer. Så jag kan inte påstå att jag en viss inredningsstil – det fungerar inte så för mig!

Jag är överlycklig i min lägenhet! Den är över all förväntan. Jag nyper mig i armen varje dag och undrar om det är sant."

 

Jag vill också hitta en bostad där jag känner mig hemma

 

Hemma hos
Relaterade artiklar

Jämför bostäder