JM does not take responsibility for the translation
Livskvalitet­ ­enligt Iva

Livskvalitet­ ­enligt Iva

Det var faktiskt kärlek vid första visningen för Iva. Här möts hon av skogen när hon går ut på balkongen, har gott om plats vid sina populära middagsbjudningar och det är lätt att ta sig runt med både cykel och spårvagn.

2018-04-23

"När jag var ung önskade jag att jag skulle träffa en man som hade mycket representation i sitt yrke. Jag tycker nämligen att det är så himla roligt att duka vackert – skapa något annorlunda med blommor och porslin. Jag tror att mina gäster uppskattar det! Kanske känner de att det ställs krav på att de måste göra likadant, men då säger jag att det bara är roligt att få komma på besök, även om det så blir korv och bröd.

Sedan många år tillbaka skriver jag ner hur jag dukar och vilka recept jag tillagar, jag bjuder nästan aldrig på samma mat. Det enda återkommande är julmiddagens tjälknöl, mina gäster skulle nog bli väldigt ledsna om jag slutade med den traditionen. Däremot varierar jag tillbehören. Den här gången hittade jag rågchips i affären, de såg ut som små skålar. Jag ställde fram dem tillsammans med blandad fyllning som gästerna själva fick välja bland. Lite pilligt och jätteroligt!

Jag har många andra intressen också, jag tycker om att röra på mig. Skogen ligger fem minuter härifrån, men det finns också ett strövområde precis utanför huset om jag inte vill gå så långt. Annars styrketränar och cyklar jag ofta, simmar en gång i veckan, går på yoga... Jag har tyvärr inte kunnat prova inomhusskidåkningen som finns här i närheten eftersom jag har en höftprotes.

Min dotter bor här i krokarna och jag sköter hennes trädgård. Plötsligt en dag insåg jag att jag också ville komma ut från stan, den stod mig upp i halsen. Så då började vi titta efter bostadsannonser i området – vilket ledde till att jag anmälde mig som VIP-kund hos bland annat JM. Redan på första visningen, mitt i byggkaoset, fick jag en fantastisk känsla att 'här vill jag bo'.

Ett par veckor senare fick jag veta att lägenheten var min, då skrek jag rätt ut av lycka! Sedan dess har jag fotograferat och följt produktionen fram till inflyttning. Jag har bott bra i hela mitt liv – i hus, radhus och lägenhet – men jag har aldrig känt så här förut. Jag känner mig lycklig och glad varje gång jag är på väg hem."

Jag vill också bli kär vid första visningen
Hemma hos
Relaterade artiklar

Jämför bostäder