JM does not take responsibility for the translation
Låt sommar­festen blomstra

Låt sommar­festen blomstra

Finns det något vackrare än sommar­blomster? Här tipsar vi om fem dekorationer du enkelt kan göra själv till sommarens alla fester.

2017-06-16

Dra uppmärksamhet till dukningen

Klä mitten av matbordet eller buffébordet med sommarblomster, halva citrusfrukter och physalis. Låt tonerna gå i rosa, orange och gult. Vi har bland annat använt oss av pioner, daggkåpa, nejlikor, eukalyptus, röd grapefrukt, citroner, lime, physalis och drakfrukt.

Dekorera servetterna

Bädda in besticken i vackra linneservetter som du viker omlott så att det bildas små fickor där en vacker blomma blir pricken över i.

Gör trädgården vackrare

Dra nytta av trädgårdens träd och buskar och dekorera med små glasflaskor med nedstuckna blommor i. Häng upp och knyt fast med skira sidenband. 

Föreviga festen

Med en fotoram blir förevigandet extra kul. Bakom den här blomsterprydda tavelramen kan festens gäster spexa loss framför kameran. Använd en grön ståltråd för att hålla blommor och frukter på plats på ramen.

Dekorera blomvaserna

Placera ut blomvaser lite här och var i trädgården så sprider du sommarhärlig feststämning var gästerna än går. Här har vi i mitten av en cylindervas placerat en smal, hög glasburk. Mellan vasen och glasburken har vi klämt ner tunna skivor av citron och fyllt på med vatten. Lite vackrare att se på än bukettens alla stjälkar. Dessutom har vi pressat ner en citron i blomvattnet i glasburken så att blommorna ska hålla extra länge.

Sugen på fler helgfix och DIY?

1. Inred bort stressen med en väggplanering

2. Sy snygga designerkudden

3. Fixa sötaste bokställen till barnens rum 

Inredningstips Gör det själv Hall Balkong och uteplats
Relaterade artiklar

Jämför bostäder