JM does not take responsibility for the translation
Låt händ­er­na jobba i sommar

Låt händ­er­na jobba i sommar

Har du semester men vill sätta händerna i arbete? Här tipsar vi om tio enkla hemma­fix­projekt som du kan förgylla en semester­dag med.

2017-07-21

1. Bygg din egen blomhylla

Så här mitt i sommaren kanske din uteplats står i full blom. Men till hösten vill växterna flytta in. Får du plats med alla blommor? Här tipsar vi om hur du på bara någon timme bygger en fin blomförvaring.

2. Häng kläderna snyggt

Den här hängande klädförvaringen är superenkel att göra, tar liten plats och är dessutom stilren och snygg. Kanske passar den perfekt i sommar­stugan? Allt som behövs är en rundstav och lite lädersnören. Dessutom är den praktisk att plocka fram om du väntar många gäster och lätt att kroka av och plocka undan när du inte behöver den.

3. Fixa snygga krukor på tre sätt

Nya lerkrukor i all ära, men de som har patina eller är bearbetade är ofta så mycket snyggare. Här visar vi hur du pimpar dina blomkrukor på tre olika sätt.

4. Fixa kvadrat­­smart odling på höjden

Har du en trång balkong eller vill du minska insynen på din uteplats? Då är det här hemma­fixet perfekt för dig. Här visar vi hur du får till en rejäl hängande odling på balkongen utan att ta upp någon golvyta alls.

5. Fixa marmor­brickan till fredags­myset

Marmortrenden håller i sig, men så är det också ett klassiskt och tidlöst material – tyvärr ofta med en tillhörande dyr prislapp. Här visar vi hur du gör en marmorbricka för köket, badrummet eller soffbordet av en kakelplatta i marmor från byggvaruhuset – till ett betydligt lägre pris än om du skulle köpt brickan i en inredningsbutik.

6. Bygg ett terrarium för växter

Även om vi helst vill förtränga det så kommer även denna sommar att så småningom ta slut och då är det dags att tömma uteplatsen för säsongen. Men odlandet kan fortsätta inomhus. Här visar vi hur du återvinner glaset från tavelramar och gör dina egna terrarier för växterna.

7. Fixa dörrmattan i marmor

En dörrmatta behöver inte vara svart och tråkig utan kan bli en stilren, elegant detalj som är det första du ser när du kliver över tröskeln. Här visar vi hur du gör en dörrmatta av marmor som passar både i hallen innanför ytterdörren och utanför badrummet.

8. Gör en japansk koke­dama

Du har säkert redan sett dem i inredningsbutiker, blomsteraffärer och restauranger. De där hängande japanska bollarna med krukväxter i. De kallas kokedama. Här visar vi hur du gör en snygg hänganordning till dem i mässing och läder.

9. Knåda stilrena serverings­fat

Skärbrädor som uppläggningsfat är en trend som hängt med länge nu och tycks bli än mer långlivad. I alla möjliga sorters trä och marmor har vi sett dem. Här visar vi hur du gör dina egna serveringsfat i lufttorkande lera.

10. Gör nya kudd­fodral utan att sy

Att byta soffkuddar är det enklaste och billigaste sättet att förändra i vardagsrummet men många drar sig för att plocka fram symaskinen. Här visar vi hur du gör nya kuddfodral – helt utan att sy.

Inredningstips Gör det själv Vardagsrum Inredning Balkong och uteplats
Relaterade artiklar

Jämför bostäder