JM does not take responsibility for the translation
Gör något extra av tulpan­buketten

Gör något extra av tulpan­buketten

Här tipsar vi om fyra vackra, roliga och snygga arrangemang du kan göra av en vanlig tulpanbukett du köper i mataffären för kring femtiolappen.

2018-01-29

Ge ett extra stöd

Både tulpaner på stjälk och på lök trivs bra i höga cylindervaser. På så sätt får de stöd mot vasens kant och håller fanan högt längre. Placera några få tulpaner i en vas. Ibland är det enkla allra vackrast.

Gör en annorlunda vas

Ett stort kålhuvud kan fungera som en annorlunda och rolig vas. Skär och gröp ur kålhuvudet med en kökskniv så att du kan ställa ner ett glas i det. Låt bli att skära i de yttersta kålbladen eftersom de sedan ska dölja glaset. Placera tulpanerna i glaset med kallt vatten. Ställ kålhuvudet på ett fat för att skydda underlaget. 

Addera några kvistar

Ofta köper vi bara hem en bukett tulpaner och det kan vara vackert nog, men med några kvistar blåbärsris, eryngium och en kvist av något barrträd blir tulpanerna ett extra vackert arrangemang. Tänk på att låta tulpanerna vara lägre än de andra blommorna när du binder buketten eftersom tulpaner växer så snabbt. En kanna är ett vackert alternativ till vas. Här en emaljerad och stänkmålad kanna från Crow Canyon Home/Sally Voltaire & Systrar. 

Bygg ett stilleben

Plocka fram små vaser, flaskor, kannor, tillbringare och karaffer ur köksskåpen och låt varje tulpan få sin egen vas. Variera höjden på både kärlen och tulpanerna. Placera på en hylla eller fönsterbräda så här och låt tulpanerna i all sin enkelhet bli ett snyggt stilleben. Ett tips är att välja kärl som liknar varandra för att göra stillebenet enhetligt. Det kan till exempel vara kärl i ofärgat glas, som här, eller kärl i samma färg eller form.  

Inredningstips Gör det själv
Relaterade artiklar

Jämför bostäder