JM does not take responsibility for the translation

Så fixar du tavel­väggen – 12 stilrena tips

Många av våra kunder drömmer om en tavelvägg hemma och just artiklar om tavlor och vägg­dekorationer är bland det som är mest populärt här på JM Inspiration. Här visar vi tolv snygga lösningar för tavlor och posters från våra visnings­bostäder.

2017-04-13

1. Rama in rummet

Här får en stor tavla med ett lugnt motiv rama in sängen och ge sovrummet en harmonisk stämning. En tavla i den här storleken kan fungera som alternativ till sänggavel. Lägg märke till pappersklämmorna som håller motivet på plats.

2. Luta mot väggen

Stora tavlor som den här behöver inte hänga på väggen utan gör sig lika bra om den står på golvet och lutar mot väggen. Snyggt i all sin enkelhet – dessutom slipper du göra hål i väggen.

3. Ställ på list

Har du svårt att bestämma dig och vill inte göra för många hål i väggen? Då är en tavellist bästa tipset för dig. Så här behöver du bara göra några enstaka hål i väggen och du kan variera dina tavlor i all oändlighet.

4. Visa baksidan

Att visa baksidan av tavlorna i stället för motivet verkar vara en seglivad trend i inredningsvärlden. Snyggt, tycker vi.

5. Mixa och matcha

Kan du inte välja ett enda motiv så satsa på en moodboard. På en anslagstavla sätter du upp alla möjliga urklipp ur tidningar, vykort och annat fint. Här kan du variera dig, byta ut, matcha och riva ner när du tröttnar.

6. Face it

Svartvit fotokonst, gärna med kändisars nunor, har varit populärt att pryda väggarna med länge.

7. Rama in enhetligt

Variera motiven men skapa en enhetlig känsla med likadana ramar.

8. Rama in hörnet

Skapa ett mysigt krypin med sängen ställd i ett hörn och tavlor hängande ovanför, vända mot varandra och in mot hörnet.

9. Sätt menyn på väggen

Plocka med dig menyn hem från favoritrestaurangen nere på hörnet eller från semesterresan och rama in på väggen. Menyer är ofta vackert utsmyckade och fungerar som en snygg detalj som förstärker kökskänslan.

10. Låt hängaren bli detaljen

En tavla behöver inte alltid hänga på en krok. Det finns många andra snygga, roliga och annorlunda sätt att få upp den på väggen som garanterat blir en snackis i ditt hem. Här är en snygg variant på hänganordning – och många andra finns det. Här är det bara din kreativitet som sätter gränser.

11. Håll dig till en färgskala

Vill du använda olika ramar blir det enhetligt och snyggt om alla motiv går i samma färgskala, som här i svartvitt.

12. Låt ramarna bli ett ramverk

Häng tavlorna så att de tillsammans bildar ett mönster, en form eller ett tecken. Rita gärna ut på ett papper och pröva dig fram innan du går loss med hammare och spik på väggen. 

Njut av all denna härliga inspiration och sedan är det bara att ta tag i ditt tavelprojekt.


Alla bilder är från JMs visningsbostäder.  

Foto: Sara Medina Lind, Emily Laye, Kristofer Johnsson, Sara Danielsson, Teodor Axlund

Styling: Pella Hedeby, Anna Mårselius, Marie Ramse

Inredningstips Hitta hem-bloggen Sovrum Vardagsrum Kök Inredning
Relaterade artiklar

Jämför bostäder