JM does not take responsibility for the translation
Gör det själv: Sy snygga designer­kudden

Gör det själv: Sy snygga designer­kudden

Att byta kuddar hemma är ett av de bästa och snabbaste sätten att förnya hemma – och gärna med kuddar som sticker ut och överraskar. Isländska designern Ragnheiður Ösp Sigurðardóttir lanserade för några år sedan en kudde som föreställer en knop och sedan dess har knop­kuddarna poppat upp på marknaden i många olika skepnader och varianter. Här visar vi hur du gör din egen.

2017-04-11

Du behöver: Textil, gärna i elastiskt ribbad bomull, sax, krita, knappnålar, nål, sytråd, symaskin, bomull, hushållsrulle, en träpinne eller något långt att mata stoppningen med, säkerhetsnål. 

Så gör du:

1. Placera textilen dubbelvikt med den fina sidan inåt och mät ut en remsa som är 5,5 meter lång och 8 centimeter bred. Rita med en griffelkrita och klipp ut remsan efter markeringarna.

2. Sy ihop remsan med symaskin så att det blir en 5,5 meter lång korv med ändarna öppna.

3. Nåla igen ena änden med en säkerhetsnål och mata genom änden med säkerhetsnålen genom hela korven så att tygets fina sida kommer utåt.

4. Fyll tygkorven med bomull. Använd en hushållsrulle som du trär upp tygkorvens ena ände på och matar bomull genom rullen och trycker på med hjälp av en träpinne eller något annat långt, enligt bilden.

5. Nåla igen båda kortsidorna när du stoppat korven jämntjock hela vägen.

6. Nu är det dags att knyta din egen knop. Här visar vi i en bildserie som illustrerar hur du knyter genom att visa alla stegen med ett snöre. Följ varje steg noga. Snöret på bilden ser ut att vara väldigt slapp och lös men när du väl knyter den långa tygkorven kommer det att vara tajtare och enklare att få till.

7. När du fått till din knop nålar du ihop tygkorvens ändar och syr ihop för hand. Justera knopen så att den blir jämn och fin. 

Tips! Sök på ”knot pillow tutorial” på Google så får du fram instruktioner till hur du gör fler varianter på knopkuddar.

Sugen på fler helgfix och DIY?

1. Fixa marmorbrickan till fredagsmyset.

2. Fixa stilrena men barnvänliga kylskåpsmagneterna.

3. Bygg ett terrarium för dina växter.

Inredningstips Sovrum Gör det själv Vardagsrum Inredning
Relaterade artiklar

Jämför bostäder