JM does not take responsibility for the translation
Gör det själv: Fixa trendiga ampeln med japanska kokedamas

Gör det själv: Fixa trendiga ampeln med japanska kokedamas

Du har säkert redan sett dem i inredningsbutiker, blomsteraffärer och restauranger. De där hängande japanska bollarna med krukväxter i. De kallas kokedama. Här visar vi hur du gör en snygg hänganordning till dem i mässing och läder.

2018-02-16

Du behöver:

4 mm tjock mässingsstång cirka 1 m lång, mässingstråd, lädersnöre, avbitartång och kokedamas, det vill säga bollar av mossa eller koksbast att plantera krukväxter i.

Så gör du:

1. Böj mässingsstången till en halvcirkel. Böj försiktigt så att du får till en jämn och fin cirkel. Böj ändarna till två krokar som du sedan kan haka fast de hängande bollarna i. Du kan behöva använda dig av en tång.

2. Linda lädersnöret runt stången, börja i mitten och linda varsin ände ut mot sidorna till önskad bredd. Samla sedan ihop de två ändarna i en knut ovanför så att lädersnöret bildar en trekant ovanför halvcirkeln. Det är i denna som du sedan hänger upp hänganordningen.

3. Linda en liten ögla av mässingstråd som du hakar i lädersnöret i mitten av halvcirkeln. Den är den som du fäster den mittersta hängande växten i.

4. Klipp till tre mässingstrådar i önskad längd som du hänger bollarna i. Gör en liten böj i varje ände så att tråden blir som en lång s-krok. Haka i bollarna i ena änden av trådarna och den andra i halvcirkeln.

Tips! Ett svart snöre blir lika snyggt som en läderrem.


Sugen på fler helgfix och DIY?

1. Fixa marmorbrickan till fredagsmyset.

2. Fixa stilrena men barnvänliga kylskåpsmagneterna.

3. Bygg ett terrarium för dina växter.

Inköpsställe: Mässingsstången kommer från Slöjddetaljer. Kokedamas-bollarna är gjorda av kokosbast och kommer från Plantagen.

Inredningstips Gör det själv Vardagsrum Kök Inredning
Relaterade artiklar

Jämför bostäder