JM does not take responsibility for the translation
Här är Europas fin­aste design­hotell – som inte kostar skjortan

Här är Europas fin­aste design­hotell – som inte kostar skjortan

Julen närmar sig och även om det är ont om röda dagar i kalendern i år kanske du ändå funderar på en weekendresa? Här tipsar vi om Europas snyggaste designhotell – som du inte behöver vara miljonär för att ha råd med.

2016-11-08
/ 3

1. Hotel Ibsens, Köpenhamn

På charmiga Nansensgade mitt i Köpenhamn ligger boutiquehotellet Hotel Ibsens, fem minuters promenad från matmarknaden Torvehallerne. Det som kännetecknar hotellet är konst och kvalitetshantverk från både lokala och internationella konstnärer och designers. När hotellet byggdes om 2011 bjöds lokala aktörer in för att vara med och sätta rätt prägel på hotellet. Här står komfort och kvalitet i fokus och du välkomnas genast till att sjunka ner i någon av de bekväma fåtöljerna i lobbyn för att värma dig framför den öppna spisen.

Pris för två personer per natt: från 1 465 kr.

/ 3

2. 25hours Hotel Bikini Berlin

Designhotellet Bikini Berlin har fått växa fram som en skapelse i leken mellan natur och kultur när designern Werner Aisslinger och hans team tog sig an utmaningen att skapa en urban djungel. Hälften av rummen har utsikt mot kejsar Wilhelms minneskyrka, hälften mot elefant- och aphägnet på Berlin Zoo. Högst upp i byggnaden finns också lämpligt nog Monkey bar.

Pris för två personer per natt: från 1 599 kr.

Foto: Stephan Lemke, 25hours Hotels

/ 3

3. Lloyd Hotel & Cultural Embassy, Amsterdam

Lloyd Hotel är en ikon av holländsk design och ligger tio minuter från Amsterdams centralstation. Det är byggt för att passa alla världens olika resenärer med rum från 1 till 5 stjärnor. Du avgör om det blir budgetrum med delat badrum eller femstjärnigt dubbelrum deluxe.

Pris för två personer per natt: från 1 034 kr.

/ 5

4. Superbude St Pauli, Hamburg

I St George distrikt i Hamburg hittar du det rockiga hotellet Superbude. Orientaliska mattor på väggar och golv i lobby och lounge skapar en mysig Bollywood-känsla samtidigt som möblerna är spartanska, tillverkade av till exempel lastpallar, installationsrör och kabeltrummor. För den som vill rocka loss ordentligt finns en hel svit att tillgå. ”The rockstar suite” är utrustad med surroundljud, playstation, maxibar och studio.

Pris för två personer per natt: från 798 kr.

Foto: Christian Perl

/ 4

5. The Arch London

Ett lyxigt femstjärnigt boutiquehotell i centrala London designat av RDD Interior Architectural Design. Hotellet är fyllt med modern konst från nyupptäckta brittiska konstnärer. Det är beläget några kvarter från monumentet Marble Arch vid Speakers’ Corner i Hyde Park, men ligger även nära Oxford Street.

Pris för två personer per natt: från 2 788 kr.

/ 7

6. Hotel Isa, Rom

Det fyrstjärniga designhotellet Isa hittar du i Roms hjärta, ett stenkast från Vatikanstaden och Peterskyrkan. Italienska designers har inrett både klassiska och moderna rum. Fokus ligger på sköna sängar och härliga kuddar för att garantera en god nattsömn.

Pris för två personer per natt: från 1 505 kr.

/ 4

7. Mandarin Oriental, München

Ett lyxigt alternativ är Mandarin Oriental i Münchens gamla stadskvarter. Här möter öst väst i en mix av orientalisk stil och tysk traditionell charm. Varje rum har sin unika design. I spaavdelningen kan ni njuta av både finsk risbastu och turkiskt ångbad. Eller varför inte ta er upp till takpoolen som har utsikt i fyra väderstreck?

Pris för två personer per natt: från 7 177 kr.

Inredningstips Sovrum Inredning
Relaterade artiklar

Jämför bostäder