JM does not take responsibility for the translation
Bo på vatten – otroliga husbåtar som du bara måste se

Bo på vatten – otroliga husbåtar som du bara måste se

Allt fler vill bo nära vatten, både på hemmaplan och under resan. ”I det stressiga samhälle där vi lever med fulla kalendrar och ett ständigt pusslande ger vattnet ett lugn många längtar efter”, säger Lena Orrberg, arkitekt och partner på arkitektbyrån White. Och många nöjer sig inte med att bara bo nära vatten utan går längre än så. Här är nio otroliga – och plånboksvänliga – husbåtar som du bara måste se.

2016-03-14
/ 2

1. Charmig husbåt nära Eiffeltornet

Med vy över Seine i Paris kan du bo på denna vackra husbåt. Här finns plats för två personer och priset är 1927 kr per natt plus städavgift på 482 kr. Njut av den 40 kvadratmeter stora terrassen och se Eiffeltornet tändas upp i skymningen.

/ 2

2. Mysig pråm i Seattle

Bo två personer för 1465 kr per natt på Lake Union i Seattle, Washington. Från denna mysiga pråm tar du dig lätt till Downtown med buss. Eller varför inte passa på att hyra en kajak när du ändå har så nära till vattnet?

/ 2

3. Bo i nautisk stil

Båten Tasmania ligger i utkanten av centrala Amsterdam i den gamla trähamnen. Ett lugnt och vackert område bara ett stenkast från stadens livliga centrum. Här finns plats för två personer för 1239 kr per natt och med golvvärme är det varmt och mysigt även vintertid.

/ 2

4. Lyxläge i Paris

En stor och lyxig tvåvåningslägenhet ryms på detta lilla fartyg beläget mellan två vackra broar i Seine i Paris. Priset är 2893 kr per natt och gäller för fyra personer. Som gjort för skönt häng i den stora loungen, eller varför inte beundra utsikten över Seine från terrassen?

/ 2

5. Segla i väg med ditt semesterhem

På segelbåten Armadillo, förtöjd i La Conner, Washington, går det att bo upp till sex personer för 1776 kr per natt. Hit kan du ta vännerna för härligt nautiskt boende och kanske även en seglats – kapten Mike tar gärna sina gäster ut på en tur runt vackra Juan Islands.  

/ 2

6. Bo centralt på Themsen

Nära Vauxhall bridge i Themsen ligger den här vackra husbåten. Båten delar du med värden Kashfi, som bor här året om och som gärna ger dig tips om centrala London. Från däck kan du kvällstid höra Big Ben klämta och du har gångavstånd till bland annat London Eye och Westminster Abbey. Rummet kostar 938 kr per natt plus städavgift på 249 kr, och här finns plats för två personer.

/ 5

7. Naturnära i Köpenhamn

I Köpenhamn hittar du denna vackert restaurerade husbåt med holländskt ursprung. Passa på att uppleva Skandinaviens metropol och samtidigt njuta av lugnet vid vattnet. Båten är belägen 15 minuter från centrum och fem minuter från naturområden. Här finns rum för fyra personer och priset är 1292 kr per natt plus städavgift på 646 kr.

/ 4

8. Soldäck i Docklands

I Eastern Docklands, bara ett stenkast från Amsterdams äldre stadskvarter ligger skeppet Somoya förtöjt. Här kan ni bo två personer för 1345 kr. Husbåten erbjuder ett stort soldäck med hängmatta för det ultimata eftermiddagshänget.

/ 2

9. Romantisk dröm i Paris

Husbåten är idealiskt belägen mitt i Seines natursköna område med svanar och änder som nyfiket tittar förbi – som gjort för romantik. I komfortabla vilstolar njuter du på soldäcket och i periferin skymtar Paris business district. Här ryms sex gäster och priset är 3371 kr per natt.

Foto: Airbnb

Inredning
Relaterade artiklar

Jämför bostäder