JM does not take responsibility for the translation
Snyggaste hemmen i tv-seriernas värld

Snyggaste hemmen i tv-seriernas värld

Vi avundas dem inte relationsproblemen, de uppslitande maktkamperna eller den allmänt våldsamma tillvaron. Men vi vill gärna bo som några av våra favoritkaraktärer från tv-seriernas värld. Här är 5 hem som tyvärr inte finns på riktigt, men på en playtjänst nära dig.

2016-06-21
Illustration: Linnea Blixt
Illustration: Linnea Blixt

1. Homeland, säsong 5 (SVT, Netflix)

I åtminstone det inledande avsnittet råder för en gångs skull lugn och harmoni i den före detta CIA-agenten Carrie Mathisons liv. Nu arbetar hon som säkerhetschef för en välgörenhetsorganisation i Tyskland och verkar leva ett rätt så normalt liv tillsammans med söt dotter och hyvens pojkvän i ett stadsradhus lika typiskt för Berlin som Branderburger Tor. Vi pratar mörka trägolv, gigantiska fönster, högt i tak och en finsmakarinredning som går i kleinblått, teak och svart. Carrie blåser ballonger på barnkalas och vi ser inte en terrorist så långt ögat når. Eller?
Illustration: Linnea Blixt
Illustration: Linnea Blixt

2. Downton Abbey, alla säsonger (SVT)

Modernt med 2016-glasögon sett är det inte men för våra släktingar som levde i början av förra seklet hade detta gods förmodligen varit en sensation. 
Långt innan begrepp som ”ljust och fräscht” existerade skrider den ständigt finklädda familjen Crawley runt bland konst, kristallkronor, mönstrade mattor och stoppade möbler som man – God forbid! – aldrig får luta sig tillbaka i. 
Ett rum som vi nutidsmänniskor bara kan drömma om är det gigantiska biblioteket med guldpelare, sammetssoffor och öppen spis. Här dricks det te, skvallras och stormas in. Oftast är det änkegrevinnan Violet Crawley som står för instormandet och för kommentarer som ”What is a weekend?” Här får Lord Grantham helt enkelt aldrig skriva sina brev i fred.
Illustration: Linnea Blixt
Illustration: Linnea Blixt

3. River, säsong 1 (Netflix)

John River, spelad av Stellan Skarsgård, är en overkligt skicklig polis med ett minst sagt instabilt psyke. Vart han än vänder sig ser han döda människor som både hjälper och stjälper honom i hans mordutredande. Rivers fina bostad är en ovanlig Londonlägenhet, till och med för en inflyttad skandinav. Det enda som vittnar om nutid är fönstren som går från golv till tak. För övrigt är det teakmöbler från 50-talet, vaser från 60-talet, manchesterfåtöljer från 70-talet och ovanpå alltihop tronar hans skivsamling i LP-format. Och en mycket underlig detalj: fruktfatet är fyllt med grankottar!
Illustration: Linnea Blixt
Illustration: Linnea Blixt

4. The Affair, säsong 1 (HBO)

Egentligen handlar den här serien om en otrohetsaffär som får oanade konsekvenser. Och den manliga och kvinnliga karaktären återberättar historien på två vitt skilda sätt.
Men handen på hjärtat så är det inte det olyckliga paret Alison och Cole utan deras vindpinade strandhus vi som tittare fascineras mest av. Hela interiören ser ut att vara byggd av träplankor som drivit upp på stranden. Lägg till gasspisen, takfönstren, gungstolarna och uteduschen så finns det inget mer att skriva upp på sommarhusönskelistan Long Island style.
Illustration: Linnea Blixt
Illustration: Linnea Blixt

5. Mad Men, säsong 6 (HBO)

Takvåningar på Manhattan finns det gott om i tv-världen och vem bryr sig om ryktet som säger att många skyskrapekrävande serier egentligen har spelas in i Vancouver? Alla vill väl bo i hjärtat av New York? 
Eftersom Mad Men utspelar sig på 60-talet låter reklamgeniet Don Draper sin unga trendmedvetna fru Megan ansvara för inredningen – medan han super, röker, ser på tv och stöter på grannfrun. Resultatet: inbyggda bokhyllor, vit heltäckningsmatta, svart läderfåtölj, poppiga designdetaljer, sideboards i valnöt, sjögrästapeter, glasbord, guldsvanar och ett färgklatschigt kök som ingen ska laga mat i – bara blanda drinkar. Helt enkelt en fullträff för varje nostalgiker som vurmar för detta svunna decennium.

BUBBLARE:

Det finns många fantastiska tv-hem och vi kan inte lista alla. Men här är tre till:
Bron, säsong 1 (SVT) Det är dansk design för hela slanten hemma hos den strulige men smarte poliskommissarien Martin Rohde.
House of cards, säsong 3 (Netflix) Öppen planlösning och Washington-utsikt som heter duga när makthungriga Jackie Sharp testar sambolivet ett tag.
Suits, alla säsonger (Netflix) Superslicka advokaten Harvey Specter har en våning med takterrass, köksö, designerlampor och en braskamin som är inbyggd i tegelväggen.


Hemma hos Sovrum Vardagsrum Kök
Relaterade artiklar

Jämför bostäder