JM does not take responsibility for the translation

Gör det själv: Budgetfixa dyra designervasen

Designervasen från Klong, som separerar blomsterstjälkarna med hjälp av en hålskiva, kostar över tusenlappen. Här visar vi hur du gör din egen kopia avsevärt billigare.

2016-01-28

Det här behöver du:
Armeringsnät, avbitartång, tuschpenna, låg cylindervas, sprejfärg som tål vatten. 

Så gör du:
1. Placera vasen uppochner på armeringsnätet. Punktmarkera med tuschpennan runt om vasen.

2. Klipp ut den ritade cirkeln på nätet med en avbitartång. Viktigt är att du klipper cirka 2 centimeter utanför punkterna du ritat eftersom du vill kunna böja ner nätet runt själva vasen.

3. Placera cirkeln ovanpå vasen och böj ner nätkanten runt vasen så att den hålls på plats. När du har böjt till den så att den sitter på plats kan du jämna till spröten med avbitartången till den längd du önskar.

4. Originalvasen har en liknande bottenplatta inuti. Blommorna hålls på plats med hjälp av det översta nätet så egentligen behöver du ingen botten. Men om du önskar ha en ändå klipper du till den enligt samma teknik som ovan. Du klipper en bit utanför tuschmarkeringarna och böjer till spröten, som på bottenplattan ska skapa en distans mellan själva nätet och blomvasens botten. Prova dig fram när du böjer nätplattans kanter så att den ryms inuti vasen.

5. Nu är det dags att sprejmåla båda cirklarna. Placera dem på ett skyddande underlag och sprejmåla ett jämnt lager med färg. Låt torka cirka en halvtimme och bättra på med ännu ett lager.  

Sugen på mer hemmafix? Vad sägs om att ta dig an något av dessa till helgen kanske? 

1. Klipp till fina bebismobilen att hänga ovanför spjälsängen. 
2. Fixa egna trendiga trådkorgarna
3. Bygg snygga hyllan av stegar. 

Inredningstips Gör det själv Inredning
Relaterade artiklar

Jämför bostäder