JM does not take responsibility for the translation
Bo bland trädtopparna

Bo bland trädtopparna

Du trodde kanske att du bodde med utsikt? Men när vi ser den här utsikten kan de flesta av oss slänga oss i väggen.
 Här är sex boenden där du bor högt bland trädtopparna.

2015-10-18

1. Secluded Intown Treehouse, Atlanta, USA

I hjärtat av Atlanta ligger det här mysiga airbnb-boendet. Trädhuset består av tre rum, varav ett sovrum, ett vardagsrum och ett soldäck, där det finns en hängmatta och sittplatser för sex personer. De olika rummen står på varsin plattform och länkas samman med hängbroar.

Foto: Airbnb

2. Bangkok Tree House, Thailand 

Här sover du under öppen himmel med bara ett tunt myggnät till skydd för insekter. Varken tak eller väggar finns. Beläget i södra Thonburi blir detta trädhotell en bra startpunkt för den som vill resa vidare i landet. Tänk om vårt klimat kunde tillåta ett sådant här boende...

Foto: Bangkok Tree House

3. Tree House Gabrielle d’Estrées, Frankrike

En timme utanför Paris i den lilla byn Vernou-la-Celle-sur-Seine ligger detta mysiga lilla trädhus. Huset är byggt runt en 150 år gammal ek åtta meter ovan mark och rymmer två personer. Middag och frukost levereras direkt till trädhuset. Frukost kommer i en korg klockan 9.00, men pass på, det är smart att fira upp korgen på direkten eftersom nyfikna ekorrar och kossor gärna tar sig en titt under duken. Du kan annars välja att äta dina måltider som picknick ute i det gröna. På soldäcket, som vetter mot söder, kan du njuta av de första solstrålarna på morgonen. Där kan du även titta på stjärnorna under kvällen.

Foto: Tree House Gabrielle d’Estrées

4. Ariau Amazon Towers Hotel, Brasilien

Om du föredrar djungel kan detta Tarzaninspirerade trädhus passa dig. I Manaus vid Amazonfloden ligger hotellet Ariau. Här kommer du riktigt nära regnskogens rika flora och fauna. Vakna till ljudet av vrålapor och fåglar av alla de slag. Här finns många aktiviteter att prova på, som att simma med flodens berömda rosa delfiner eller gå på en hike i djungeln. Annars kan du stanna uppe i trädhuset och fågelskåda.

Foto: Leonide Principe

5. The Mirrorcube, Tree Hotel, Sverige

Spegelväggar på rummets utsida gör att omgivningen reflekteras och skapar ett näst intill osynligt boende högt uppe bland träden. Från det kvadratiska rummet på 4x4x4 meter har du utsikt över en högrest tallskog och den mäktiga Luleälven. En tolv meter lång bro leder upp till trädrummet. Fem arkitekter har fått rita varsitt trädrum och bakom just Mirrorcube står Tham & Videgård. Hotellet ligger i Harads, cirka tio mil från Luleå flygplats.

Foto: Peter Lundström

6. Magical Tree House, Bali 

I utkanten av staden Ubud på Bali ligger The Magical Tree House, ett boende med utsikt över ett tempel och några risfält. Huset, som ligger mitt i en exotisk trädgård, är inte byggt i ett träd utan runt stammen på det största trädet i trädgården. Det består av två våningar med ett badrum på varje våning. Familjen som bor här använder huset som gästhus halva året när de bor i ett närliggande hus och resten av året, när de är bortresta, hyr de ut det via airbnb.

Foto: Airbnb

Arkitektur
Relaterade artiklar

Jämför bostäder