JM does not take responsibility for the translation
Spaken
Färdigställt

Hyresrätter

Täby / Hägernäs

Spaken

Lägenheter i naturnära och lugn omgivning

Område

Vid attraktiva Hägernäs strand byggs kvarteret Spaken som en entré till det befintliga bostadsområdet. Fastigheten är placerad i nära anslutning till skola, idrottsplats, service och grönområden.

Inom gångavstånd hittar du strandpromenaden vid Stora Värtan som är flitigt besökt under såväl vinter för skridskoåkning, som under sommar då bryggor och badplats lockar till dopp.

Service, skolor, förskolor

Vid torget i Hägernäs Strand finns butiker, café och restaurang. Till Hägernäs centrum är det promenadavstånd och där finns en närbutik, större mataffär ligger omkring 3 km bort.

Täby Centrum erbjuder en helhetsupplevelse med caféer, restauranger, saluhall,  Filmstaden Täby med fem biosalonger och ett stort butiksutbud. Här finns även service i form av bank, post, vårdcentral samt bibliotek.

I Täby finns 39 grundskolor, varav ungefär hälften är friskolor. Högstadie­skolorna har olika profiler; till exempel idrott eller musik. Täby musikklasser har elever till och med årskurs nio. Även särskolor och skolor för barn med särskilda behov finns i kommunen. Av de nio gymnasieskolorna är merparten fristående.

Barnomsorgen är nästan helt i privat regi och väl tillgänglig i alla Täbys stadsdelar. Det finns många inriktningar bland annat Montessori och Waldorf.

Kommunikationer

Från Spaken når du närmaste busstation inom 200 meter, härifrån går bussar mot Täby Centrum eller vidare ut i Täbyområdet, samt mot Stockholms city.

Roslagsbanan ligger vid Hägernäs station cirka en kilometer bort, och härifrån åker du till Östra station på 25 minuter. Är du bilburen så kör du snabbt av och på E18 i båda riktningarna.

Natur och fritid

En sju kilometer lång strandpromenad startar i naturskön miljö i norra delen av Hägernäs strand där Rönningebäcken rinner ut i Värtan. Här har Sjöflygklubben klubbstuga, brygga och flygplan. Längs hela strand­promenaden finns restaurerade och nya bryggor, från vilka du kan ta en simtur, fiska eller hyra en liten motorbåt.

Vid Catalinatorget ligger småbutiker, restauranger samt brygga med gästplatser för båtar. Hägernäsbadet har lekplatser för barn och beach­volleybollplan, och en bit bort finns sporthall, fotbollsplan och ishall. I närheten ligger också naturreservatet Rönninge by med levande bondgård och café.

Jämför bostäder