JM does not take responsibility for the translation
Spaken
Färdigställt

Hyresrätter

Täby / Hägernäs

Spaken

Lägenheter i naturnära och lugn omgivning

Hyresgäst

Här hittar du som hyresgäst information om din hyresrätt i Spaken. Det är särskilt bra att läsa igenom den digitala bostadspärmen där vi listat en mängd instruktioner, regler, skötselanvisningar samt annat som är bra att veta. Allmänna blanketter kan du ladda ner under Blanketter & fakta.

Bostadspärm

I din bostadspärm hittar du utförlig information, instruktioner och skötselanvisningar till din nya bostad.

Du kan ladda ner den här:

Digital Bostadspärm - Spaken

Information

Hissarna är vid inflyttning utan inredning i hisskorgen för att undvika skador som lätt kan ske i samband med inflyttning. Hissinredningen kommer att monteras inom en månad efter sista inflyttning i ert trapphus.

Vid fel på hissen kontakta Kone Hiss tel 0771-50 00 00.

I samband med inflyttning kommer vi att placera en container utanför er port där ni kan slänga papp och plast. Containern kommer att stå kvar cirka två veckor efter tillträde.

Gemensamma utrymmen

Varje bostad har ett eget förråd i källaren om 2-6 kvadratmeter. Lås införskaffas av hyresgästen och även om förrådet inte används är det viktigt att det hålls låst. För att försäkra dig om att du får ersättning vid eventuellt inbrott, kom ihåg att kontakta ditt försäkringsbolag för mer information om godkända lås.

Undvik att ha saker direkt på golvet i förrådet eftersom det ibland kan vara en fuktig miljö.

Miljörum finns på Sjöflygvägen 8 respektive Flygkårsvägen 49 och är öppna mellan 07.00-21.00. Här kan du sortera allt från metall till plastförpackningar. För hushållssopor finns sopkasuner placerad utanför Sjöflygvägen 8 och vid Flygkårsvägen 49-51.

I fastigheten finns det flera tvättstugor och som hyresgäst kan du via den digitala bokningstavlan i entrén boka en tid i din närmaste tvättstuga enligt nedan.

Boende på Sjöflygvägen 6-10: tvättstuga i källare Sjöflygvägen 8
Boende på Sjöflygvägen 2-4: tvättstuga i entré Sjöflygvägen 2
Boende på Flygkårsvägen 49-51: tvättstuga i källare Flygkårsvägen 51

Det finns även en tvättstuga i entrén på Sjöflygvägen 2 där alla har tillgång att boka sista-minuten-pass.

För bokning via internet, surfa in på länken nedan för att komma till bokningssidan:
boenderegistret.se/bv/login.php
Dina inloggningsuppgifter är
Adress: Gatuadress och nummer (ex. Sjöflygvägen 10)
Namn: För- och efternamn
Lösen: förnamnefternam


Observera att lösenordet ska anges med små bokstäver och allt i ett ord. Efter första inloggning bör du byta lösenord till ett eget som du väljer själv.

Du ändrar ditt lösenord genom att klicka på INSTÄLLNINGAR och sedan ange ditt gamla lösenord och sedan ditt nya lösenord som du vill ha under ”byt lösenord”.

Det finns ett fristående garage med 60 parkeringsplatser för uthyrning samt 59 stycken utomhusplatser.

Q-park sköter bevakning och uthyrning av garageplatserna på uppdrag av JM Hyresbostäder. Är du intresserad av att hyra plats i garaget kontakta Q-park på telefon 0771-96 90 00.

Varje entré är försedd med en digital anslagstavla med namnregister samt information från förvaltning. Håll koll på ny information från förvaltaren för att hålla dig uppdaterad om vad som sker i fastigheten.

Förvaringsutrymmen för rullstolar och barnvagnar finns i källarplan i fastigheten.

Förråd för cyklar finns i källarplan i fastigheten.

Kom ihåg att entré, trapphus och gångvägar ska hållas fria från lösa och skrymmande föremål för att underlätta framkomligheten för boende och städpersonal, men även för ambulanspersonal och brandmän vid en eventuell utryckning.

TV & Telefoni

Det finns ett avtal mellan fastighetsägaren och Telia om installation av bredband i din bostad. Bredbandsnätet består av en fiberkabel med så kallad Triple Play-funktion som levererar digital-TV, bredbandstelefoni och Internetanslutning.

Följande ingår:

  • En digitalbox, finns på plats till inflyttning.

  • Abonnemang och telefonomvandlare samt telefonfördelare som möjliggör upp till fyra telefoner till samma telefonnummer.

  • Internetanslutning med en hastighet på 50-100 Mbit per sekund.

Behöver du hjälp med ditt bredband, TV eller telefoni, ring Telia support eller besök Telias hemsida.

Jämför bostäder