JM does not take responsibility for the translation
Spaken
Färdigställt

Hyresrätter

Täby / Hägernäs

Spaken

Lägenheter i naturnära och lugn omgivning

I Hägernäs i Täby kommun har JM Hyresbostäder byggt Spaken, 136 hyresrätter fördelade på sju trapphus i ett lamellhus med varierande nivåer. Kvarteret är en naturlig utökning av det bestånd av framförallt bostadsrätter som under de senaste 10 åren vuxit fram i området. Produktionsstart skedde i oktober 2016, med första inflyttning andra kvartalet 2018.

Lägenheterna varierar från ett till fem rum och kök, samtliga med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum där fokus ligger på ljusinsläpp och sociala ytor. Med undantag för några få lägenheter finns uteplats eller balkong att tillgå, alla i söderläge. I likhet med JMs andra bostadsprojekt håller hyresrätterna hög standard med kakel och klinker i badrum och ekparkett i resten av bostaden.

Den stora gemensamma innergården erbjuder möjligheter till lek för barn, men även spel, lek och umgänge för vuxna.  Ett parkeringsdäck med ett garageplan planeras vid den gemensamma gården.

Så förmedlas bostäderna

Hyreslägenheterna förmedlas av Bostadsförmedlingen i Stockholm.

I närheten

Kolla restider

  Neutral bas i vitt

  Här bor du i hyresrätt där nästan alla har uteplats eller balkong i söderläge, och där kvarteret omsluter en gemensam innergård med gott om grönska. Invändigt får du en neutral bas i vitt med mattlackat parkettgolv i ek och fast inredning med höga miljökrav som valts ut av våra duktiga inredare.

   Läs mer om byggnaderna

  Bo nära strandpromenad och grönområden

  Kvarteret Spaken byggs nära Hägernäs Strand, i anslutning till skola, idrottsplats, service och grönområden. Inom gångavstånd hittar du den sju kilometer långa strandpromenaden vid Stora Värtan som är flitigt besökt året om.

   Läs mer om närområdet

  Hållbarhet och miljö

  Det ska vara lätt att bo miljövänligt och med bra inomhusklimat i en bostad byggd av JM Hyresbostäder. I våra lågenergihus har vi bra isolerade ytterväggar och fönster, värmeåtervinning och individuell varmvattenmätning. Lågenergihuset innebär kapade värmekostnader och därmed minskade koldioxidutsläpp.

   Läs mer om hållbarhet

  Spaken är ett lågenergihus

   

  I våra lågenergihus har vi bra isolerade väggar och fönster, individuell varmvattenmätning och värmeåtervinning. Lågenergihuset innebär kapade värmekostnader och därmed minskade koldioxidutsläpp. Det här huset är dessutom energiklassat vilket gör att du kan se vilken klimatpåverkan huset har. En energisnål bostad är billigare i drift och bättre för miljön.

  JMs energiklassning baseras på Svensk Standard SS-24300 samt ”Riktlinjer för Energiklassning av Bostäder

   Läs mer om JMs lågenergihus

  Jämför bostäder