JM does not take responsibility for the translation
Manegen
Byggstartat

Hyresrätter

Täby / Täby park

Manegen

Bo i ny stadsmiljö

Täby Park

Med sitt centrala läge i hjärtat av Täby flyttar den nya stadsdelen Täby Park in i ett redan etablerat stadsliv. Här bygger vi våra hyresrätter nära det som vardagen kräver, kommunikationer samt motions- och rekreationsmöjligheter.

Täby är en kommun som erbjuder många upplevelser, oavsett om du är intresserad av motion, friluftsliv eller områdets arv från vikingatiden.  

Täby Centrum

Täby Centrum med totalt 260 butiker är ett av Sveriges största köpcentrum som erbjuder en helhetsupplevelse med caféer, restauranger, saluhall samt ett omfattande shoppingutbud. I köpcentrumet hittar du också bank, post, vårdcentral, apotek, bibliotek och frisör samt flera stora livsmedelsbutiker. Filmstaden Täby har fem biosalonger, och här finns förstås en stor kundparkering.

Natur och fritid

I Täby Park har du korta avstånd till Hägernäsbadet och Näsaängsbadet vid Värtan, och Ängholmsbadet i Rönningesjön. Vid samma sjö ligger Skavlötens friluftsgård vars elljusspår även uppmuntrar till motion under det mörkare halvåret.

I centrala Täby ligger Tibblebadet där du kan motionssimma i året om. Här finns också möjlighet för träning på gym och en anläggning för racketsporter.

Även för dig som föredrar actionsport finns flera alternativ. I Åva ligger en skatepark och i Erikslund väntar svårare hinder i en mountainbikebana.

Kommunikationer

Täby Park har ambitionen att bli en hållbar stadsdel varför gång- och cykelbanor kommer att prioriteras vid stadsplaneringen. Läget mitt i centrala Täby ger dig många promenad- och cykelvänliga avstånd. Buss eller tåg tar dig till centrala Stockholm på cirka 15 minuter. Samtidigt gör närheten till E18 att Täby Park är smidigt att nå med bil.

Förskola och skola

Bredvid Manegen byggs Täby parkskolan. Skolan har plats för runt 900 elever, från förskoleklass till årskurs 9. Skolbyggnaden rymmer även en förskola. Beräknad skolstart är hösten 2022.

Redan nu finns flera alternativ för barnomsorg, grundskolor och gymnasium i närområdet. På gångavstånd från Täby Park ligger flera såväl kommunala som privata förskolor. Här finns också ett föräldrakooperativ samtidigt som kommunen erbjuder platser i familjedaghem hos dagbarnvårdare.

I området ligger även flertalet grundskolor. Bland annat Näsbydalskolan, Kunskapsskolan i Täby och Internationella engelska skolan i Täby. På lika nära avstånd ligger flera gymnasieskolor.

 Läs mer om Täby parkskolan på Täby kommuns webbplats

Jämför bostäder