JM does not take responsibility for the translation
Havreflingan
Byggstartat

Hyresrätter

Järfälla / Söderdalen

Havreflingan

Kvadratsmarta hyreslägenheter

Söderdalen är en helt ny stadsdel som växer fram längs Bällstaån i södra Jakobsberg. Här bygger och förvaltar JM kvarteret Havreflingan bestående av 192 kvadratsmarta hyreslägenheter om ett till fem rum och kök, från 30 kvadratmeter upp till 105 kvadratmeter.

Havreflingan är ett hästskoformat hus med fasad i klassiskt tegel. Här bor du i vacker parkmiljö vid grönområden och vattenspeglar med gångavstånd till simhall, sporthall och idrottsanläggningar.

Järfälla kommun planerar för en förskola på bottenvåningen mot den privata innergården. För de boende kommer parkering i gemensamt garage att finnas, liksom 462 låsbara cykelplatser under tak.

Så förmedlas bostäderna

Hyreslägenheterna kommer att förmedlas av Bostadsförmedlingen i Stockholm.

I närheten

Kolla restider

  Välkommen hem till Söderdalen

  Se Söderdalen i AR!

  Antingen använder du QR-koden för att ladda ner AR-appen för Söderdalen till din mobil eller iPad. 

  Eller så söker du via mobiltelefon eller iPad på AR Nybyggnation, letar rätt på Söderdalen och laddar ner. Därefter klickar du på 3D-vy, scannar av omgivningen och placerar ut modellen.

  Notera att du efter nedladdning av appen kan välja mellan två olika AR-vyer i listvyn: Söderdalen område eller den mer detaljerade vyn Söderdalen park.

  Här ser du om din mobil är kompatibel med AR-appen

  Hög lägenhetsstandard

  Kvarteret Havreflingan får moderna bostäder med uteplats, balkong eller fransk balkong samt öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Naturmaterial och god formgivning genomsyrar varje rum, och oavsett storlek håller lägenheterna hög standard med kakel och klinker i badrum, klinker i hall och ekparkett i resten av bostaden.

   Läs mer om byggnaderna

  Söderdalen

  Här växer ett helt nytt bostadsområde fram, mitt i gröna Järfälla. Med idrottshall, joggingspår och utegym runt hörnet är Söderdalen perfekt för dig som gillar aktiviteter och friluftsliv. Nära kommunikationer tar dig till Stockholm city under 20 minuter och i Jakobsbergs centrum och Barkarby handelsplats hittar du allt du kan behöva.

   Läs mer om Söderdalen

  Hållbarhet och miljö

  Det ska vara lätt att bo miljövänligt och med bra inomhusklimat i en bostad byggd av JM Hyresbostäder. I våra lågenergihus har vi bra isolerade ytterväggar och fönster, värmeåtervinning och individuell varmvattenmätning. Lågenergihuset innebär kapade värmekostnader och därmed minskade koldioxidutsläpp.

   Läs mer om hållbarhet

  Havreflingan är ett energiklassat lågenergihus

  I våra lågenergihus har vi bra isolerade väggar och fönster, individuell varmvattenmätning och värmeåtervinning. Lågenergihuset innebär kapade värmekostnader och därmed minskade koldioxidutsläpp. Det här huset är dessutom energiklassat vilket gör att du kan se vilken klimatpåverkan huset har. En energisnål bostad är billigare i drift och bättre för miljön.

  Energiklassen i det här huset är C och är baserad på en beräknad energianvändning på 58 kWh per kvadratmeter och år. 

  JMs energiklassning baseras på Svensk Standard SS-24300 samt ”Riktlinjer för Energiklassning av Bostäder”.

   Läs mer om JMs lågenergihus

  Jämför bostäder