JM does not take responsibility for the translation

Monoliten

Telefonplan, Stockholm

Monoliten är ett formstarkt kvarter i Stockholms nya konst- och designcentrum på Telefonplan. Här skapades 107 nya bostäder i medveten arkitektur i ett område som osar av kreativitet. Kvarteret kapslar in en vacker innergård där de flesta boende har antingen balkong eller terrass. Telefonplan är ett område som karaktäriseras av form och design i både arkitektur och i verksamheter. I området finns goda kommunikationer för både bil- och kollektivtrafik och samtidigt är det nära till naturen.


Built By JM

En monolit, av grekiska monolithos, är ett större föremål, ofta ett monument som tillverkats ur ett enstaka massivt stycke sten eller annat hårt material, till exempel nordiska runstenar.

Moderna och effektiva bostäder

Lägenhetsutformningen har styrts av ambitionen att skapa ljusa, moderna och effektiva lägenheter. Strukturen är uppbyggd kring sex trapphus med raka trappor. De genomgående lägenheternas öppenhet åstadkoms genom att placera köket i en flytande övergång mellan matplats och vardagsrum. Detta är unikt för bostäderna i området.

Utforska andra referensprojekt


Jämför bostäder